Pääsiäisrahkapullat
noin 25 kpl
½ l maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1rkl kardemummaa
(1 muna)
n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
100 g voita tai margariinia
Tai 2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1 kg)
Täyte:
1 tlk maitorahkaa (iso tölkki, 500 g)
n. 1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
(1 muna)
(nois 1 dl rusinoita)
1tlk punaisia säilykekirsikoita (n. 150 g) tai säilykepersikoita (n. 250 g)
Voiteluun:
munaa tai sokeripitoista kermakahvia
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne hyvin väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nois 2-3 rkl rahka(rusina)seosta. Voit laittaa rahkan päälle koristeeksi kirsikan ja /tai persikkaviipaleen.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Tein pulen litran pullataikinan, josta leivoin kaksi pyöreää rahkapiirakkaa ja 12 korvapuustia sekä 8 rahka/mango pullia. Lisäsin pulliin ja rahkapiirakkaan myös mangohilloa joka mielestäni toimii hyvin pääsiäisenä.
Tässä vielä korvapuusteja.